Inleiding Media Technologie

2015, blok 2 – leerjaar 1

Individueel, schoolopdracht

Link naar portfoliowebsite

Verantwoording

Voor het vak Inleiding Media Technologie was het de opdracht om een responsive website te maken. Je mocht zelf bepalen wat voor website je ging maken. Ik had er toen voor gekozen om een portfoliowebsite te maken van het werk dat ik tot nu toe had gemaakt. Ik kom natuurlijk van de havo, dus had ik in principe nog niet zo heel veel grafisch werk om op mijn portfolio website te zetten. Toch heb ik een aantal dingen kunnen vinden die ik kon gebruiken. Ook bij deze portfolio website heb ik weer gekozen voor kleuren die dicht bij mijzelf liggen. Zo heb ik zwart, wit en goud als accentkleur gebruikt. Heel vroeger had ik al een website gemaakt voor mijn vaders DJ Drive-Inn met behulp van 3W Schools met HTML en CSS. In deze lessen kreeg je nog wel meer uitleg over HTML/CSS, wat mij kennis een stukje vergrootte en het dus wat makkelijker was om de portfolio website te maken. Op sommige stukken had ik wat hulp gevraagd van medestudenten die al wat meer thuis waren op het gebied van HTML/CSS en aan de docent zelf.

 

Allereerst ben ik begonnen met het bedenken voor een design van mijn portfolio en ben ik gaan kijken welke dingen ik precies op mijn portfolio website wilde zetten en welke dingen ik relevant vond. Vervolgens ben ik pixel-perfect mockups gaan maken. De opdracht was ook om een responsive website te maken, dus heb ik voor elk scherm een pixel perfect mock up gemaakt. Deze kun je hieronder zien.

 

Vervolgens ben ik de website gaan coderen. Tijdens het coderen heb ik me proberen te houden aan het design dat ik had ontworpen op de pixel-perfect mockups. Hier en daar heb ik wat aanpassingen gedaan en het uiteindelijke resultaat vind ik mooier geworden dan de pixel-perfect mockups.

Hieronder de screenshots van de portfoliowebsite

Deze slideshow vereist JavaScript.

Klik hier om deze portfoliowebsite te bekijken!